Lyssna
Dela
Kontakt

Nu kan kulturskolan undervisa på skoltid

Nu har det blivit möjligt för oss på kulturskolan att erbjuda undervisning under skoldagen. Vårdnadshavare behöver dock skicka in en ledighetsansökan till rektor på elevens skola.

Skolverket har förtydligat att det behövs en ledighetsansökan och att det är respektive rektor som ska ta beslut om ledighet beviljas eller inte. Rektor är skyldig att ta hänsyn till varje enskild elevs samlade situation i den bedömningen.

Om rektor beviljar ansökan kan kulturskolans undervisning förläggas på raster, håltimmar och under ordinarie lektionstid.

– Du som önskar att ditt barn ska få spela under skoldagen behöver alltså göra en ledighetsansökan för ditt barn, säger kulturskolans rektor Erik Nordenskjöld. Vi kan inte garantera att ditt barn får en lektionstid under skoldagen men ett beviljande från rektor möjliggör det. Varje lärares schema avgör vilka lösningar som blir möjliga.

Du behöver ansöka om ledighet inför varje nytt läsår. Om eleven byter skola måste du göra en ny ledighetsansökan till den nya skolan.

Kontakt

Erik Nordenskjöld

Rektor
Telefon: 0383-974 29
erik.nordenskjold@vetlanda.se